I-Tour 360, interactieve tours op uw mobiel!

  • Skills Needed:
    Interactie / Schrijven/ Voice-over
  • Client:
  • Project URL:

Voor I-Tour 360 schreef ik een aantal interactieve tours over onder andere de gemeente Wieringen en over Oostzaan. Tijdens de route krijg je aanvullende informatie in de vorm van teksten, afbeeldingen, foto’s, video’s en verhalen. Ook kun je, zonder de applicatie te verlaten, foto’s maken en meedoen aan quizvragen en opdrachten. Daarnaast werk ik geregeld als voice-over om tours op dit platform in te spreken.

Snippet:
“Een mooie fietstocht door een uniek polderlandschap. Geniet van de natuur van recreatiegebied ‘t Twiske, en ontdek de geschiedenis van het karakteristieke Oostzaan. Wist u dat Nederlands grootste kruidenier ooit hier is begonnen? En ook op zee lieten de Oostzaners zich gelden. Claes Compaen was in de Gouden Eeuw een beruchte zeerover. Voor de rest van de bevolking was er de industrie en de veeteelt. Van traankokerij tot pluimvee, in deze tour komt u er meer over te weten.”

Quiz (Wieringen)

Wie was de tiendheer?

A. De heer van het land
B. Een weldoener voor de gemeente
C. De voorzitter van de kerkenraad

Het juiste anttwoord is A. De tiendheer was de heer van het land. Tienden waren in de Middeleeuwen een belasting in natura. In het oude leenstelsel waren boeren verplicht om een 10e deel van de opbrengsten van het land en van het nieuwgeboren vee over te dragen aan de heer van het land. Het uitdelen van de tulen viel dan ook samen met het betalen van de tienden. Pas in 1895 is het tiendrecht door de gemeente Wieringen afgekocht.

Related Entries
© Copyright - Portmantoo - KvK: 53204093 BTW: NL175363055B02 Correspondentieadres: Rijn en Schiekade 44 2311AL Leiden