De QiGame, een online game voor het Tropenmuseum

In dienst van Submarine verzorgde ik de concept ontwikkeling, redactie en het project management van de
QiGame in opdracht van het Tropenmuseum Junior (TMJ).

Elke drie jaar ontwikkelt Tropenmuseum Junior een nieuwe tentoonstelling. Bij elke tentoonstelling horen educatieve programma’s en een foto- en verhalenboek. Rondom het thema van de tentoonstelling ontwikkelt Tropenmuseum Junior ook workshops, films, serious games, uitwisselingsprojecten en een interactief lespakket. De online Qi game werd ontwikkeld bij de tentoonstelling de Qi van China 2010. Hij werd genomineerd voor de Gouden Apenstaart (‘beste kindersite door professionals’), SpinAward (‘Best Gaming Concept’), Gouden Reiger, Artifex award, DE erfgoedprijs en Best Of Web Award.

Snippet:
“In Chinatown is het donker. Alle energie is verdwenen. Breng jij licht in de duisternis? Verzamel zoveel mogelijk qi in de virtuele stad Chinatown. Maak kungfu-moves, bedien in het restaurant, beoefen kalligrafie en geef acupunctuurbehandelingen aan de zieke dokter. Laat de qi weer stromen en de draak weer vliegen met zijn parel.”

Tijdens het spelen kom je meer te weten over elementen van de Chinese cultuur zoals het schrijven van Chinese karakters, de subtiele balans tussen Yin en Yang in zaken als Chinees eten, acupunctuur, Feng Shui, Kung Fu, De Chinese draak en het concept van ‘Qi”

Submarine

Related Entries
© Copyright - Portmantoo - KvK: 53204093 BTW: NL175363055B02 Correspondentieadres: Rijn en Schiekade 44 2311AL Leiden